­

header saxefoon logo

nieuwsblog

zomervakantieEven een pauze oftewel vakantie na een niet al te drukke agenda maar toch iedere week de repetitie gevolgd onder leiding van Thei Smeets uit Grevenbicht in een mooi verbouwde Keet te Schipperskerk.

Muziek de verbindende taal in een wereld vol met allemaal verschillende mensen verschillende landen culturen groepen en gewoonten.Een taal die wordt begrepen zonder een woord te spreken.

Samen delen we deze passie de blaasmuziek in verbondenheid.Om allen even op adem te komen herstellen in gezondheid diverse leden moeten even pas op de plaat maken vanwege hun gezondheid.
" Beterschap aan Allen"
 

Vandaag woensdag de 26e juni onze laatste repetitie voor de vakantie waarna we op woensdag 31 jullie de repetities weer beginnen.

Uitkijkend naar een mooi optreden op zaterdag 24 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur in de tent op het Schuttersfeest te Obbicht.
Onze beschermvrouwe Marieke Russel ons Erelid Guus Kitzen alle leden en hun partners een mooie vakantie toegewenst.
 
De Voorzitter Muziekkapel - Eigewies te Schipperskerk.
 
Wil Mertens.
 
 

kerstmanAanstaande zaterdag avond is het weer zover, de traditionele kerstrondgang door het pittoreske Schipperskerk.

Tijdens deze, hopelijk, mooie avond vlak voor de kerstdagen zullen onze warme EigeWieze klanken de bewoners uit hun huizen lokken. Samen zullen we kunnen genieten van een stukje muziek en samenhorigheid. Los van de muzikanten is iedereen welkom om mee te doen, mee te doen met zang maar ook met kerstbelletjes en triangels.  Kom in kerstsfeer als het gaat om kleding en aanverwante attributen.

Datum; zaterdag 22 december.
Verzameltijdstip en locatie; Bij Wil Mertens om 18.00 uur, Sterre der zeeplein 6.
Kleding; zoals eerder genoemd, in kerstsfeer.
Attributen; Naar eigen invulling, als het maar vervoerbaar is (rijdend of makkelijk tilbaar)
Denk aan; Verlichting om de partijen goed te kunnen lezen en eventueel kleding aangepast aan temperatuur.

Muziek, in willekeurige volgorde.

 

Eventuele aanvullingen of andere toegevoegde nummers kunnen nog volgen.

  • White Christmas
  • Stille nacht
  • Oh denneboom
  • O du frohliche
  • U zyt wellekome

We gaan er weer wat moois van maken, voor ons zelf en de inwoners van Schipperskerk.

Met feestelijke kerstgroet, Martijn.

 

image overlijdenVandaag heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Sjear gisterenavond overleden is.

We leven mee met de familie en willen natuurlijk graag iets betekenen ten afscheid van Sjear. De familie heeft ons gevraagd of wij bereidt zijn om een laatste muzikale groet op te dragen tijdens de afscheidsdienst die zal plaats vinden op zaterdag 15 december om 12.30 uur. Precieze inhoud en tijdstippen zullen, na overleg met de familie, volgen.

Op dit moment past ons respect en medeleven voor Sjear en de familie.
Ook morgenavond, tijdens de repetitie, zullen we stilstaan bij het verlies van deze geweldenaar, prachtmens en voorbeeld voor velen.
 

Met gepaste groet, Martijn.

 

02 kerst nieuwjaar 2018

  "MUZIEKKAPEL-EIGEWIES SCHIPPERSKERK"

De decembermaand de laatste maand van het jaar 2018  op naar een nieuw muzikaal jaar 2019.
Beste leden,ereleden,beschermvrouwe en kapelmeister van Muziekkapel-Eigewies het jaar 2018 is voorbij gevlogen we mogen stellen dat onze hobby de blaasmuziek de verbinding onderling meer en meer versterkt. Een super mooie hobby wat we samen mogen delen iedereen apart en toch samen "EEN"
Ieder is muzikant op z'n eigen manier en toch brengt onze Kapelmeister/Dirigent Thei Smeets de klanken van onze instrumenten samen tot een geheel.
 
Kijken we terug naar diverse optredens het Papa en Mama Poetebal op Carnavalsdinsdag in Illekoven bij de Peerlinke hier ons warme woorden toegesproken. 
De Kenneymars bij de Driesprong te Mariahoop waarna nieuw bij de Swentiboldmars te Obbicht op sjeetwei een stimulans voor de wandelaars.
 
De Summerfair te Obbicht een muzikaal goed verzorgt optreden in de feesttent neergezet mogelijk in 2019 weer van de partij.
 
Het Bergs Stroattheater in augustus de "Oogstmis" in de kerk van Berg a/d Maas qua accostiek een zware beproeving voor ons allen waarna op de plateauwagen mee in het Stroattheater twee heel verschillende uitvoeringen op een avond. Jazeker, Muziekkapel.
 

Eigewies doet het..............!

De fietstocht met partners op diverse terrasjes op Belgiesch en Nederlands grongebied ten uitvoer gebracht onder leiding van invallend kapelleider Wil Kucera.
 
Ons uitstapje j.l. met partners en bus naar Kasteeltuinen Arcen geweldige tuinen parken en kasteel ook hier in de subtropische tuin een muzikaal goed verzorgt optreden neergezet. Tevens ook de bezichtiging aan Bierbrouwerij Hertog-Jan met als afsluiting een gezamenlijk diner. Nogmaals dank aan Math Peters de buschauffeur Martijn v/d Berg en Wil Kucera voor de organisatie van deze mooie dag. Voor de leden en hun partners een mooie verbindende dag met een stralend zonnetje.
 
Voor de negende maal de opluistering van de Beegs Mes op 26 november j.l. met als primeur twee zangers onze Wil Kucera en Herman Schrijen achter de microfoon in de uitvoering van het mooie nummer "Die Kleine Bergkirche" een nieuwe weg ingeslagen. Een groeiende uitdaging zang en blaasmuziek samen. 
 
Ook hier de mooie woorden van de Pastoor Houwman ons toegesproken het applaus van de parochianen, wat wil men nog meer hier doen we het voor "toch". 
Niet vergeten onze ernstig zieke oudste tuba-speler Sjear Pörtners mogen we hem heel veel kracht toewensen in het dragen van z'n slopende ziekte.
"Sjear in bezoek en gedachten zijn we bij je"


Langzaam op naar de komende Kerstdagen

Laten we allen de blaasmuziek blijven delen het respect voor elkaar blijven bewaren dat we in gezondheid 2019 in mogen gaan en mooie nieuwe optredens samen mogen beleven. Ook aan onze Beschermvrouwe Marieke Russel met haar man Pierre Coumans en tevens onze ereleden Sjear Pörteners en Guus Kitszen met z'n vrouw José.

Eigewies, Eigewies......... Hey Hey Hey........!!!!

"Samen in blaasmuziek op naar 2019"

De Voorzitter,
Muziekkapel Eigewies te Schipperskerk. 2-12-2018
Wil Mertens

Will Mertens 150 2018

 

 
Een uitstapje met onze leden en hun partners naar de Kasteeltuinen van Arcen
en aansluitend een bezoek aan Bierbrouwerij Hertog-Jan met een gezamenlijk diner.
Het doet me goed om samen samen te zijn en niet te vergeten de achterban ook hierin mee te nemen. Immers onze gezamenlijke hobby de "Blaasmuziek" ook bij onze partners een speciale plek te geven.
Het bezoek aan die prachtige Kasteeltuinen in een woord "geweldig" en in de overdekte tropische tuin een optreden te hebben verzorgt met een blijde Kapelmeister of Dirigent Thei Smeets en het applaus van de toehoorders gaf ons  een voldaan gevoel.
Na afloop zijn we met de bus en vrijwillige chauffeur en trombonist
Math Peters doorgereden naar de Bierbrouwerij Hertog-Jan.
Bij Bierbrouwerij Hertog-Jan een rondleiding genoten interessant allemaal wat er allemaal bij komt kijken om bier te brouwen.
Na afloop van de rondleiding en natuurlijk geproefd aan diverse soorten bier hebben we nog een gezamenlijk diner genoten in het restaurant.
Jammer niet alle leden konden aanwezig zijn door persoonlijke omstandigheden maar ook een ernstig zieke Sjear.
In ons hart waren ze toch aanwezig want immers muziek schept verbondenheid.
Een dankjewel aan de leden onze Kapelmeister Thei Smeets en zeker niet te vergeten een groot dankjewel aan drie leden te weten Math Peters, Martijn v.d.Berg en Wil Kucera die deze prachtige dag hebben georganiseerd
 

 " Blaasmuziek" wat een mooie hobby.

De voorzitter Muziekkapel-Eigewies.
Wil Mertens  (28-10-2018).
 
Will Mertens 150 2018
 
 

Ere lidmaatschap voor Guus Kitzen...

Op woensdagavond 20 juni 2018 mochten wij met grote trots Guus verrassen met het Ere Lidmaatschap van Muziek kapel EigeWies. Guus mag zich één van de mede oprichters van de kapel noemen en heeft jarenlang een dragende rol gespeeld op der blaasbas. Dit heeft hij altijd vol vuur en verve gedaan tot het moment dat het niet meer ging. Echter met vuur en passie is hij de kapel altijd blijven volgen en ondersteunen.

Guus gefeliciteerd en we hopen natuurlijk nog vele jaren van jouw aanwezigheid en passie te mogen genieten.

 

Sjear Porteners benoemd tot Ere lid van Muziekkapel EigeWies. 

Sjear erelidmaatschap 1Afgelopen zaterdag 9 Juni zijn Wil en ondergetekende met grote trots, namens de gehele kapel,  naar Sjear geweest. Het was een onverwacht bezoek maar dat er iets bijzonders stond te gebeuren kon hij aan zijn thee water aanvoelen, niet zomaar waren we in vol ornaat naar hem toe gefietst. Ook zijn dochter Marjo was aanwezig en zat in het complot. Na een stukje heerlijke aardbeien vlaai en een kop koffie kwam voor Sjear de spreekwoordelijke aap uit de mouw. Wil sprak mooie en zeer terechte woorden over Sjear en zijn inzet en betekenis voor de kapel. Sjear als  voorbeeld als het gaat om betrokkenheid en het tonen van karakter stond daarin centraal. Om het geheel een officiële tint te geven hebben we hem tot slot de ingelijste oorkonde overhandigd waarin hij vanaf nu zichzelf, met recht, Erelid van Muziekkapel EigeWies mag noemen.

sjear erelidmaatschap 2

Sjear vanaf deze plaats nogmaals namens de gehele kapel van harte gefeliciteerd en we zijn er trots op om jou als Erelid te mogen toevoegen aan het mooie verhaal dat genoemd is “Muziekkapel EigeWies”

01 logoSchipperskerk – Muziekkapel EigeWies doet ook dit jaar weer mee met de Rabobank clubkas campagne van de Rabobank Westelijke Mijnstreek. Zij zouden het als relatief kleine vereniging zeer op prijs stellen als er 1 of 2 van uw stemmen bij de kapel terecht zouden komen. Muziekkapel EigeWies timmert stevig aan de weg, volgend jaar bestaan ze 33 jaar. Een mooie mijlpaal voor de kapel. Graag willen ze daar nog meer dan 33 jaar aan vast plakken en ieder steuntje in de rug is dan welkom. Dus iedere stem is voor EigeWies een dergelijk steuntje. Dus stem ook op deze muziekkapel van 8 t/m 23 mei 2018.

Iedere woensdagavond repeteert de kapel met veel plezier en volle overtuiging in De Keet in Schipperskerk. Voor de liefhebber is er daarna altijd een gezellige derde helft.

Op dit moment zijn ze met 22 spelende leden. Ze spelen een breed repertoire van Böhmischer tot bigband en van feestmuziek tot kerkrepertoire. Natuurlijk zoeken ze altijd muzikanten, dus scgroom niet en loop gewoon even binnen of neem contact op. Ze zijn altijd in voor nieuwe input en enthousiasme.

Mocht u op enige andere wijze iets willen betekenen voor de kapel of zij voor u. Neem gerust contact op met het secretariaat en/of via de website. Kijk voor meer informatie op de website en Facebook pagina.

 
 

Al meer dan 30 jaar is Muziekkapel-Eigewies de kapel die haar muzieknoten de wandelaars van de jaarlijkse Kennedymars tegemoet laten komen. Met alle respect aan de deelnemers maar ook aan de muziekkanten die toch al jarenlang in alle vroegte hun inzet tonen in deze. Ja, de eerste muzieknoten vliegen dan te 07.15uur de wandelaars tegemoet bij Cafetaria De Driesprong te Mariahoop op de stille zaterdag voor Pasen.


Het applaus en de aanmoediging die we hier samen delen, zowel de wandelaars en de muzikanten is één chemie. Kracht of het doorzettingsvermogen aanwakkeren bij iedere wandelaar op muzikale wijze is hierin ons motto.
Wij krijgen dit terug van de wandelaars en dat doet ons goed, het geeft ons ook positieve energie om dan toch nog een extra muziekstuk ten gehore te brengen.

De wandelaars trotseren pijnlijke voeten en benen, de muziekkanten van Muziekkapel- Eigewies trotseren pijnlijke lippen van het instrument te bespelen. 
Een jaarlijks terugkerend optreden tijdens de Kennedymars door Muziekkapel-Eigewies en nogmaals een groot compliment aan alle deelnemers of het nu de 80 de 40 of de 10 km zijn.

Blijft toch voor iedereen de uitdaging, zal men toch die eindstreep halen. Ook voor onze muziekkanten een uitdaging om ieder jaar weer in alle vroegte muzikaal klaar te staan en de wandelaars moed in te blazen.

Een groot "dankjewel" aan alle leden van Muziekkapel-Eigewies uit Schipperskerk. 

De voorzitter Muziekkapel-Eigewies te Schipperskerk.
Wil Mertens        1-04-2018

Dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet muziekaal of met een andere bijdrage. Vastelaovend/Carnaval en de Blaasmuziek zijn samen verbonden.
Het volgende optreden staat al voor de deur en wel op 24 mrt a.s. bij Galerie-Marie.
 

De vergoeding in deze is al binnen betaald door onze Beschermvrouwe Marieke. Caspar de broer van haar wordt 60 jaar.

Marieke biedt Caspar een feest aan en Muziekkapel Eigewies hoort erbij. Laten we hier met z,n allen een mooi muziekaal verjaardagscadeau van maken. Caspar weet van niks hij zal verrast zijn. Na ons optreden mogen we met z'n allen nog gezellig mee feesten. Vraag aan alle leden probeer hier svp aanwezig te zijn samen muziek maken samen feesten.

B.v.d. Voorzitter
Wil Mertens

Will Mertens 150 2018

 

 

 

Hoi Mede EigeWiezen

Het was weer een mooie vasteloavend en we hebben ons laten zien maar vooral laten horen in Beeg en omstreken. De reacties zijn positief en vaak zelfs hartverwarmend te noemen. Sommige van ons zijn al gestart op de vrijdagmiddag in de scholen optocht in Born, het was er koud maar gezellig. Vervolgens in de avond met een behoorlijke opkomst het eerste Ouw Wieverbal van café de sjloes in Born op de kop gezet.

Dit jaar hadden we niets op de zaterdag maar met een paar man was er mooi tijd om alvast de wagen klaar te maken voor de optocht van Beeg, vasteloavend maandag.

Zondagmiddag stond in het teken van de jeugd en we hebben wederom genoten van de kindermiddag bij Aurora in Beeg. Het was volle bak en we hebben er een lekker nootje kunnen blazen. Mooi ook om te zien dat de kinderen gretig gebruik gemaakt hebben van onze EigeWieze rammelaars, en dan niet alleen om te rammelen. Op initiatief van Wil hebben we 1 van de kleinste en leukst verklede kinderen nog even in het zonnetje gezet. Voor volgend jaar willen Bengy en Danielle graag in overleg met EigeWies hoe we aan deze middag nog meer inhoud kunnen geven. Dit is natuurlijk altijd een mooie opsteker en een mooie aanleiding om op een “jeugdige” manier een stempel te kunnen drukken op de Beegter Vasteloavend.

Aansluitend, voor sommige zonder pauze, hopla mee gedaan met het Poepoepers vasteloavend konkoer. Een geweldig initiatief om mee te maken. Er deden 11 deelnemers mee; 3 kapellen, een slagwerk combo zonder slagwerk, een goochel show en een aantal playback acts compleet met alles er op en er aan. Kortom een heerlijke avond eindigend in een geweldig valse finale bij Aurora. We hebben dit konkoer afgesloten met een geweldige 4e plaats.

Twee geheel aparte muziekgezelschappen Wereld Mandolineorkest The Strings uit Stein en Muziekkapel Eigewies uit Schipperskerk
maken samen "Marieke's Kerstwens" waar.

Het concert straalde warmte uit dit voelde men terug in de concertzaal van het MFC te Berg a/d Maas.
Dankbaarheid in de glimmende ogen van onze.....  "Beschermvrouwe  Marieke".

Een geslaagd optreden door ons allemaal.

Dank aan u allen.

De Voorzitter Muziekkapel Eigewies.
Wil Mertens
 

01 kerstguirlande
Blaasmuziek Muziekkapel - Eigewies 2017.

Langzaam nadert het jaar 2018 maar voor dat het zover is staan er in december 2017 nog mooie optredens op de agenda zie de website. Schipperskerk een heel klein dorp onder de vlag van Papenhoven met Galerie - Marie in het voormalig Kerkje en ons repetitielokaal "De Keet" onder beheer van de Buurtvereniging De Scheepsbel.

Beste leden Muziekkapel Eigewies en Beschermvrouwe Marieke Russel,
 

Mooie woorden gesproken door Pastoor in de Beegse Mes "gebruik je talenten". Inderdaad de talenten zijn in deze mis goed naar voren gekomen. De muziekkanten van onze Muziekkapel-Eigewies hebben hier een mooie uitvoering neergezet.Voor de achtste keer de Beegse Mes opgeluisterd. Met een goed gevoel mogen we allen terug kijken naar deze prachtige uitvoering ondanks dat door diverse omstandigheden 5 muziekkanten er niet bij konden zijn toch een geslaagde uitvoering.

Nieuwe Jilekes,

Zoals bij jullie allen bekend krijgen we een nieuwe outfit in de vorm van jilekes voor over de witte hemden/blouses van onze kapel.

Woensdag neem ik de pasmodellen mee naar de repetitie alwaar ieder lid na de repetitie om beurten even mogen passen. flashing light  Belangrijk LET OP!!!! Op de jilekes zijn maat en/of prijs kaartjes bevestigd deze mogen absoluut niet verwijdert worden. Gebeurd dit wel dan wordt het model niet meer terug genomen door de leverancier en de kosten zijn voor onze Kapel.

Vanaf donderdag 26 oktober 2017 is onze website weer online.

Ook heeft het uiterlijk van de site een metaformose ondergaan.
Hij is nog niet compleet maar er wordt hard aan gewerkt.
Als u opmerkingen of ideen heeft, laat het ons weten.
 

Bert en Paul.

Webmasters Muziekkapel EigeWies

Anno 2017 een geheel nieuwe website Muziekkapel-Eigewies te Schipperskerk in die grote digitale wereld.
Jazeker ook onze Muziekkapel is digitaal hoe klein ons dorp ook is we laten van ons horen in digitale zin maar belangrijker nog door onze blaasmuziek.
In 1986 opgericht als zaate-hermenie maar gaande weg groeide deze zaate-hermenie uit tot een muziekkapel.
Mede door de inzet van het bestuur maar vooral ook door de diverse dirigenten die op muziekkaal-gebied het voortouw namen groeide onze Muziekkapel.
Of we nu muziek maken bij de Schaatsbaan de Kennedymars het Straattheater met de Carnavalsoptochten in de Verzorgingstehuizen of het opluisteren van diverse heilige missen in de Kerk. Het inhalen van Sinterklaas.
Het vredegevoel overbrengen met kerstliederen in muziekkalevorm. Ook naar onze leden toe als er een Abraham of Sarah in ons midden is wordt bij deze thuis een muziekkaalontbijt in alle vroegte georganiseerd.
In droevige omstandigheden een muziekkaalafscheid hoort er ook bij.

Er zijn zoveel hobby's waar mensen mee bezig zijn maar de muziek blijft ook hier in terug komen. De scheidsrechter met de fluit de gong bij het paardrijden de bel of claxon bij het kienen of schaken ga zo maar door.
Mocht er ooit stroomuitval zijn voor langere tijd geen muziek meer "opeens zo stil".
Nee,nee helemaal niet want Muziekkapel-Eigewies maakt wel nog muziek.
Muziek is de draagkracht van de gemeenschap.
Dank aan allen die zich hier voor inzetten in digitale-vorm of muziekale-vorm.
Zeker ook dank aan de dirigent Thei Smeets met de blaasmuziek in z'n hart.

Eigewies, Eigewies hey, hey hey............

De Voorzitter Wil Mertens                                        november 2017

Will Mertens 150 2018

 

 

 

sponsor

galerie 300x300

Als beeldbepalend gebouw met een multifunctionele uitrusting, is de Schipperskerk nog steeds het kloppend hart van het gelijknamige dorpje, dat terecht "’n sjoon plekske" mag worden genoemd.

Bron: http://www.galerie-marie.com/

sponsor

logo test

Uw partner voor renovatie en verbouwing.

Wij zijn een klein en dynamisch bedrijf, dat staat voor vakmanschap en kwaliteit. Het directe contact met de klant staat voor ons centraal. Dus heeft u verbouwingsplannen, neem vrijblijvend contact met ons op en wij werken graag samen met u uw plannen helemaal uit.

Bron: http://www.artbouw.nl/

Sponsorkliks

sponsorkliks

Vanaf nu is het voor iedereen die muziek kapel EigeWies een warm hart toedraagt mogelijk om GRATIS te sponsoren.
Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen direct naar onze sponsor. Klik op de pagina:
Direct iets aanschaffen via een webwinkel zelf kan natuurlijk ook echter dan ontvangen wij als muziekkapel niets. Doe je dit nu voortaan via sponsorkliks dan krijgen wij een percentage van het bedrag dat je uitgeeft bij diezelfde webwinkel. Het kost jezelf dus niets extra’s maar levert de kapel wel een percentage van het aankoop bedrag op.
­