­

header saxefoon logo

 

Hoi Mede EigeWiezen

Het was weer een mooie vasteloavend en we hebben ons laten zien maar vooral laten horen in Beeg en omstreken. De reacties zijn positief en vaak zelfs hartverwarmend te noemen. Sommige van ons zijn al gestart op de vrijdagmiddag in de scholen optocht in Born, het was er koud maar gezellig. Vervolgens in de avond met een behoorlijke opkomst het eerste Ouw Wieverbal van café de sjloes in Born op de kop gezet.

Dit jaar hadden we niets op de zaterdag maar met een paar man was er mooi tijd om alvast de wagen klaar te maken voor de optocht van Beeg, vasteloavend maandag.

Zondagmiddag stond in het teken van de jeugd en we hebben wederom genoten van de kindermiddag bij Aurora in Beeg. Het was volle bak en we hebben er een lekker nootje kunnen blazen. Mooi ook om te zien dat de kinderen gretig gebruik gemaakt hebben van onze EigeWieze rammelaars, en dan niet alleen om te rammelen. Op initiatief van Wil hebben we 1 van de kleinste en leukst verklede kinderen nog even in het zonnetje gezet. Voor volgend jaar willen Bengy en Danielle graag in overleg met EigeWies hoe we aan deze middag nog meer inhoud kunnen geven. Dit is natuurlijk altijd een mooie opsteker en een mooie aanleiding om op een “jeugdige” manier een stempel te kunnen drukken op de Beegter Vasteloavend.

Aansluitend, voor sommige zonder pauze, hopla mee gedaan met het Poepoepers vasteloavend konkoer. Een geweldig initiatief om mee te maken. Er deden 11 deelnemers mee; 3 kapellen, een slagwerk combo zonder slagwerk, een goochel show en een aantal playback acts compleet met alles er op en er aan. Kortom een heerlijke avond eindigend in een geweldig valse finale bij Aurora. We hebben dit konkoer afgesloten met een geweldige 4e plaats.

 

Maandagochtend weer vroeg uit de veren en op naar de spek met ei bij Aurora. Bengy had voor de liefhebber een heerlijke spek met ei plate gemaakt. Een mooie aanloop naar een hele mooie optocht met een grote opkomst op de kar. Helaas moest ondergetekende afhaken na de ontbinding van de optocht. Het trapje was te hoog waardoor een koprol niet uit bleef. Resultaat gekneusde ribben en zwaar onder de pijnstillers. Maar wees gerust het gaat al vooruit en ik hoop er vanaf volgende week weer bij te zijn. Een aantal EigeWieze zijn in ieder geval nog tot in de kleine uurtjes door gegaan in Oos Hoes en hebben daar danig meegeholpen aan het slijten van het zaalvloer oppervlak.

Dinsdag was het wederom een mooie middag en voor een aantal tevens mooie avond. EigeWies was paraat in Illikhoven op het pap, mam en de poete bal van de Peerlinke. Er was een keur aan artiesten van locale en internationale alure. En de spil…..juist ja EigeWies. De Peerlinke waren erg blij met onze aanwezigheid en hebben dat ook niet onder stoelen of banken gestoken. EigeWies werd ook nog eens verrast, de meerderheid wist er stiekem toch al van af, door de secretaris en penningmeester van het Gabriel fonds. Ze kwamen de Amerzjuur pries overhandigen aan ondergetekende. Maar deze zat dus thuis op de bank zich te verbijten. Echter Wil heeft de honneurs waar genomen en de medaille en de daaraan gekoppelde geldprijs in ontvangst genomen.

Zowel in Illikhoven als bij het Gawstrekken in Beeg is een mooi praatje gehouden over EigeWies en de betekenis binnen de gemeenschap.

De medaille zal ik in ieder geval met respect en trots gaan dragen. Echter deze zal ik dragen namens de gehele Kapel want ieder alleen kan niet het gene presteren wat wij met z’n allen wel kunnen. Kortom deze prijs draag ik zeker op aan de gehele Kapel en ieder individu in onze kapel.

Met z’n allen zorgen we voor iets moois voor ons zelf maar zeker ook voor de mensen die kunnen genieten van wat wij maken.

En zo is er weer een eind gekomen aan een mooie EigeWieze Vasteloavend, bedankt allemaal.

Bedankt

Tot nu toe zijn we er nog niet aan toe gekomen vanwege alle drukte. Maar het is zeker op zijn plaats om 2 mensen vanaf deze plaats nog een hart onder de riem te steken. Helaas hebben zij besloten vanwege allerhande redenen om het lidmaatschap bij de kapel op te zeggen. Het is natuurlijk al een tijdje bekend dat Willem Kucera heeft besloten om ons te verlaten echter daar is vlak voor de vasteloavend ook Ben Ruber bij gekomen.

Beide heren willen we graag bedanken voor de invulling die ze op geheel eigen wijze hebben gegeven aan hun lidmaatschap van de kapel.

Ben gaat zelfs zeer ver terug in de geschiedenis van EigeWies en heeft menig roffel laten weerklinken in de Beegse gemeenschap zowel op trom als zonder trom. En ook aan de bar hoefde we zeker niet lang aan te dringen. Natuurlijk hopen we jou nog wel te gaan zien rondom EigeWies? Als je echter Marjo dan maar niet teveel af gaat leiden van haar saxofoon spel. Ben is overigens ook de reden, samen met Marjo, waarom ik gedoemd ben tot het lidmaatschap van EigeWies. Van je buren moet je het maar hebben.

Ook Willem heeft ons te kennen gegeven een andere weg in te willen slaan en te willen stoppen met zijn activiteiten voor en met EigeWies. Willem was natuurlijk niet alleen muzikaal een aanwinst voor de kapel, hij bracht wat structuur in enige zangmomenten, maar ook wat betreft zijn organisatorische en bestuurlijke inbreng. Hij heeft het secretariaat overgenomen en opgevangen nadat Ed dit met zeer veel vleit jarenlang gedaan had, geen lichte taak. Maar Willem heeft dat toch maar mooi drijvende weten te houden. Zodanig dat ik (Martijn) daar weer op een mooie fijne wijze mee door kan werken.

Dus Ben en Willem, dank voor jullie betekenisvolle bijdrage aan de kapel en weet, de deur zal ten aller tijde open staan. Enne oh ja contributie kunnen we eventueel omzetten naar maandelijkse sponsoring…..

Repetitie

Morgenavond starten we weer met de eerste repetitie na de vasteloavend. Bert Willems, alvast gefeliciteerd vanaf deze plaats. Helaas zul je er morgenavond niet bij zijn omdat je iets van een verjaardag of zo voor laat gaan. Nee alle gekheid op een stokje die verjaardag vieren we dan gewoon volgende week met je.

De pijlen zullen vanaf nu weer gericht zijn op een aantal optredens in de nabije toekomst. Het gaat om 2 wat langere optredens in blokken en een aantal optredens die we gewend zijn. M.n. voor de 2 zittende optredens zal door de muziekcommissie een programma worden opgesteld dat ter plaatse gespeeld gaat worden.

Komende optredens

Zaterdag 24 maart (aandachtsgebied repetitie, combinatie 3 juni)
Zittend optreden, verjaardagscadeau.
60e verjaardag van de broer van Marieke.
Waarschijnlijk tijdstip; 20.00 uur, wordt nog precies bekend gemaakt.
Kleding; zwarte broek, witte blouse en jiletje.
Muziek; programma volgt vanuit de muziekcommissie.
Locatie; Galerie Marie.
 

Zaterdag 31 maart

Kenedy mars

Waarschijnlijk tijdstip; 07.00 uur of later afh. van precieze locatie.
Kleding;  zwarte broek, blauw shirt en eventueel pet naar behoefte.
Muziek; Map en marsenboekje
Locaties; 2-tal plekken langs de route.
Zondag 3 juni (aandachtsgebied repetitie, combinatie 24 maart)
 

Summer fair Obbicht

Tijdstip; 12.00-14.00 uur.
Kleding; zwarte broek, witte blouse en jiletje
Muziek; programma volgt vanuit de muziekcommissie.
Locatie; Markt Obbicht.
Dinsdag 5 juni
 

4-daagse Born

Tijdstip; 17.15-18.00 uur.
Kleding; zwarte broek, witte blouse en jiletje
Muziek; Map.
Locatie; Bejaardentehuis Born.
 

Jaarvergadering

Woensdag 14 maart,
Aanvang 20.00 uur.
Locatie Keet of galerie Marie.
 
Agenda volgt.
Wil je zelf een agenda punt inbrengen dan mag dat natuurlijk geef dit dan door voor 7 maart aanstaande?
 

Tot slot

Kijk allemaal nog eens goed naar de datums en kijk of je er definitief wel of niet bij kunt zijn……..

Namens het gehele bestuur dank.

Met vriendelijke groet,
Martijn van den Berg.

Martijn vd Berg 150x150

sponsor

galerie 300x300

Als beeldbepalend gebouw met een multifunctionele uitrusting, is de Schipperskerk nog steeds het kloppend hart van het gelijknamige dorpje, dat terecht "’n sjoon plekske" mag worden genoemd.

Bron: http://www.galerie-marie.com/

sponsor

logo test

Uw partner voor renovatie en verbouwing.

Wij zijn een klein en dynamisch bedrijf, dat staat voor vakmanschap en kwaliteit. Het directe contact met de klant staat voor ons centraal. Dus heeft u verbouwingsplannen, neem vrijblijvend contact met ons op en wij werken graag samen met u uw plannen helemaal uit.

Bron: http://www.artbouw.nl/

Sponsorkliks

sponsorkliks

Vanaf nu is het voor iedereen die muziek kapel EigeWies een warm hart toedraagt mogelijk om GRATIS te sponsoren.
Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen direct naar onze sponsor. Klik op de pagina:
Direct iets aanschaffen via een webwinkel zelf kan natuurlijk ook echter dan ontvangen wij als muziekkapel niets. Doe je dit nu voortaan via sponsorkliks dan krijgen wij een percentage van het bedrag dat je uitgeeft bij diezelfde webwinkel. Het kost jezelf dus niets extra’s maar levert de kapel wel een percentage van het aankoop bedrag op.
­